prof. mr. dr. S.D. Lindenbergh (hoofdredacteur)

Siewert_lindenbergh

Siewert Lindenbergh is als hoogleraar privaatrecht werkzaam aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij verricht onderzoek voornamelijk op het gebied van het verbintenissenrecht, aansprakelijkheidsrecht, schadevergoedingsrecht en personenschaderecht. Onderwijs verzorgt hij in de master Privaatrecht en in de master Aansprakelijkheid & Verzekering. Daarnaast is Siewert onder meer hoofddocent in de Grotiusopleiding Personenschade en in de Specialisatieopleiding voor advocaten voor slachtoffers van Ernstige Gewelds- en Zedenmisdrijven en is hij lid van de Commissie van het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

mr. drs. I. van der Zalm (hoofdredacteur)

Ilona_van_der_zalm_2

Ilona van der Zalm is als wetenschappelijk docent en onderzoeker werkzaam aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en studeerde zowel economie als rechten aan diezelfde universiteit. Zij treedt als docent op in onder meer de master Aansprakelijkheid en Verzekering en schrijft een proefschrift over overlijdensschade. Daarnaast publiceert Ilona met enige regelmaat artikelen en annotaties op het gebied van het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht.

mr. Y. Bosschaart

Yoni_bosschaart

Yoni Bosschaart heeft aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam zowel de master Privaatrecht als de master Aansprakelijkheid en Verzekering afgerond. Sinds september 2016 is zij als advocaat werkzaam bij Aantjes Zevenberg Advocaten en heeft zij zich gespecialiseerd in het letselschaderecht en het algemeen aansprakelijkheidsrecht. Daarnaast schrijft Yoni annotaties op het gebied van het letselschaderecht.

 

Yoni's werkzaamheden voor PS Updates bestaan uit het selecteren van Europeesrechtelijke uitspraken op het gebied van personenschade en het doornemen van annotaties voor plaatsing op de website.

mr. E.S. Engelhard

Evelien_engelhard

Evelien Engelhard is zowel privaatrechtelijk als strafrechtelijk afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is nu aan de Erasmus Universiteit Rotterdam verbonden als promovenda bij de sectie Burgerlijk Recht. Zij doet onderzoek naar succesfactoren in de afwikkeling van letselschadeclaims in verschillende landen: Nederland, Engeland, Ierland en de Verenigde Staten. Daarnaast is Evelien (mede)auteur van diverse artikelen met betrekking tot het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht.

 

De werkzaamheden van Evelien voor PS Updates bestaan voornamelijk uit het doornemen van annotaties voor plaatsing op de website.

M. de Groot

Melissa_de_groot

Melissa de Groot is sinds september 2017 verbonden als wetenschappelijk docent bij de sectie Burgerlijk Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 

Melissa's werkzaamheden voor PS Updates bestaan voornamelijk uit het selecteren van de relevante literatuur.

J.J. Kempkes

Janou_kempkes

Janou Kempkes heeft Rechtsgeleerdheid gestudeerd aan de Erasmus Universiteit. Sinds september 2018 werkt zij als student-assistent bij de sectie Burgerlijk Recht van ESL. Zij heeft reeds de master Recht van de Gezondheidszorg afgerond en volgt op dit moment een tweede master, namelijk de master Privaatrecht.

 

De werkzaamheden voor PS Updates van Janou bestaan uit het selecteren van civiel- en strafrechtelijke uitspraken, ondersteuning bieden bij de voorbereidingen voor de wekelijkse nieuwsbrief en het plaatsen van nieuwsitems. 

mr. J.L.M. Limpens

Jeanette_limpens

Jeanette Limpens volgde de master Aansprakelijkheid en Verzekering aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is op dit moment werkzaam als advocaat bij Smallegange Advocaten. Jeanette werkt in een internationale praktijk en is geïnteresseerd in het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht. In het kader van haar werkzaamheden schrijft zij regelmatig blogs over onderwerpen binnen dit rechtsgebied.
 

Jeanette's werkzaamheden voor PS Updates bestaan uit het selecteren van ‘andersoortige’ uitspraken (o.a. de Centrale Raad van Beroep en het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening).

M. Mellaard

Moana_mellaard

Moana Mellaard heeft Rechtsgeleerdheid gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en is momenteel bezig met de master Privaatrecht. Zij is voornemens om volgend jaar nog de master Recht van de Gezondheidszorg te volgen. Sinds september 2018 is zij werkzaam als student-assistent bij de sectie Burgerlijk Recht.

De werkzaamheden voor PS Updates van Moana bestaan uit het selecteren van civiel- en strafrechtelijke uitspraken, ondersteuning bieden bij de voorbereidingen voor de wekelijkse nieuwsbrief en het plaatsen van nieuwsitems.

mr. F.M. Ruitenbeek-Bart

Femke_ruitenbeek

Femke Ruitenbeek-Bart studeerde Nederlands recht (privaatrecht) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na ruim 14 jaar werkzaam te zijn geweest in de advocatuur (Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn) doet zij sinds oktober 2016 promotieonderzoek aan de Erasmus Universiteit. Femke is (mede)auteur van diverse artikelen, annotaties en handboeken, voornamelijk op het terrein van het letselschaderecht.

 

Femke neemt deels het selecteren van uitspraken en vullen van de nieuwsbrief van PS Updates op zich en neemt daarnaast annotaties door voor plaatsing op de website.

mr. J.K. Stam

Joost_stam

Joost Stam heeft de master Privaatrecht afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij was daar sinds augustus 2015 voor drie jaar als wetenschappelijk docent verbonden aan de sectie Burgerlijk recht. Na een tussenjaar als docent bij het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht van de Universiteit Utrecht, is hij sinds medio 2019 weer werkzaam aan de Erasmus Universiteit, waar hij werkt aan een proefschrift over de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

 

De werkzaamheden van Joost voor PS Updates bestaan voornamelijk uit het doornemen van annotaties voor plaatsing op de website.

mr. J.H.G. Verweij-Hoogendijk

Hilde_verweij_hoogendijk

Hilde Verweij-Hoogendijk heeft de master Privaatrecht afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is sinds augustus 2015 als wetenschappelijk docent verbonden aan de sectie Burgerlijk Recht. Tot medio 2019 was zij werkzaam als coördinator van de master Aansprakelijkheid en Verzekering en de minor Dood en Letsel voor Bachelor 3- studenten. Op dit moment werkt zij aan een proefschrift over aansprakelijkheid en verzekering in gezinsverband.

 

De werkzaamheden van Hilde voor PS Updates bestaan voornamelijk uit het doornemen van annotaties voor plaatsing op de website.